Saturday, August 20, 2011

Font Sesuai Untuk Blog?

Font menjadi salah satu masalah yang besar bagi blogger. Ada segelintir blogger yang memasang font yang di matanya nampak comel, bukan font yang mudah untuk pembaca baca. Font yang jenis mudah dibaca pula banyak jenisnya. Font apakah yang anda rasa sesuai untuk sesebuah blog?

Adakah Arial?
Adakah Courier New?
Adakah Times New Roman?
Adakah Verdana?



Topik oleh Jihah

19 comments:

[sutera kasih] said...

Arial terbaek..Verdana pun bagus jugak..TNR pun not bad :)

ked said...

mase mule2 aku blogging, aku pakai courier..lme2, saket mate lak aku tengok..huhu

Chempaka Sari said...

YESSS!! aku guna arial dan lihatlah hasilnya..... kan aku dah cakap awal2 hehee..

courier memang sakit mata. Macam guna mesin tapi zaman 80-an heheh

Lissa said...

verdana la ok. besar.jelas.^^

belogkayangan said...

suka pakai trebuchet

Mohd Zakwan said...

verdana terbaik sebab nampak neat dan sedap mata memandang . one more, BLOG AKU menggunakan template , tak tahu macam mana nak edit font :(

ZerOeS MinDeD said...

Verdana! Besar..terang...jelas..dan nyata.

xde la berpinau mata tgok..ehehehe

wannurfazrini said...

aku tak tahu !

Fina Fento said...

Verdana, Trebuchet MS n sekarang saya guna font Century Gothic kat blog.

alepridz said...

arial terbaek...

adrinaqamarina said...

century gothic dengan georgia pon okay jugak. aku suka.

Lady Eryhana said...

trebuchet :) nampak kemas dan tak skema sgt mcm arial.

Ninie said...

trebuchet nampak kemas. georgia utk bg blog nampak feminin giteww :B

fiq. said...

trebuchet number 1!!! =]

officiallynajiha's said...

Cube korang gune Josefin Sans, sangat cntik dan kemas.

NauRah aLwaNi said...

vote for other - trebuchet MS. :]

Ila9591 said...

pape je~

peach said...

nice blog! <3 xx peach

momomoworld.blogspot.com
or
justalittlekitten.blogspot.com.au

Gigih Kurniawan said...

hasil vote yang dapat dijadikan acuan :)
thanks